Hvad vil du gerne have mere af i dit liv?

For nogle år siden læste jeg et interview med Johan Bülow, Danmarks lakridskonge. Han fortalte om da han gik ned med stress og hvordan en simpel øvelse hos en psykolog fik ham til at foretage en kæmpe ændring i sit liv. Psykologen bad ham tegne to cirkler på et stykke papir. Den ene cirkel skulle vise hvor meget hans forretning betød for ham og den anden cirkel skulle vise hvor meget hans familie betød for ham. Naturligvis var cirklen der repræsenterede familien meget større end den anden. Ingen overraskelse der. Men så skulle han tegne to nye cirkler. En der viste hvor meget tid han brugte på sin forretning og en der viste hvor meget tid han brugte med sin familie. Johan Bülow arbejdede på det tidspunkt 80-100 timer om ugen, og det var han selv klar over. Men da han kiggede på de fire cirkler gik det op for ham at hvis hans familie betød så meget mere for ham end forretningen, så måtte han prioritere dem og bruge tid med dem.

Hvordan ville dine cirkler se ud? Ville der stå noget andet i dem? Hvilke skridt skulle du tage for at kunne prioritere det der betyder mest for dig?

Det hele ender tilbage ved spørgsmålet: Hvad vil du gerne have mere af i dit liv? Hvis dit svar er økonomisk frihed, rejser eller dyre ting giver det mening af prioritere arbejde. Er dit svar familie, nærvær eller at leve enkelt skal der måske nogle andre prioriteringer til. Der er ikke noget rigtigt og forkert svar og det er selvfølgelig ikke enten/eller. Det handler om hvad du tillægger værdi og hvad der betyder noget for dig.

Det er måske lettere sagt end gjort, man er nødt til at vælge nogle ting fra for at vælge andre ting til, men i sidste ende er det dig der har kontrollen over dit liv, og det er dig der vælger hvordan du vil leve det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *