Jeg tænker, derfor er jeg.. I problemer

Jeg tænker, derfor er jeg… I problemer

Menneskets hjerne er et fantastisk organ. Højdepunktet i evolutionen. Med vores hjerne kan vi forestille os ting der ikke findes endnu og planlægge fremad. Men det er også der hjernen spænder mest ben for sig selv. Fordi vi kan tænke fremad og forestille os scenarier kan vi også tænke over hvad der kan gå galt. ’Det er nok for svært’. ’De andre omkring mig vil nok synes jeg er dum hvis jeg gør det her’. ’Det er jeg ikke klog/dygtig/god nok til’.

Ofte når vi støder på en udfordring er det ikke problemet i sig selv der er problemet, det er vores tanker om problemet. Vores hjerne kan overbevise os om at det ikke er noget vi kan, og så lader vi være. Når vi så lader være kommer den næste ting vores hjerne snyder os med. Når vi tror på tankerne og lader være med at gøre det vi havde tænkt os, bekræfter det hjernen i at den havde ret. ’Se du lod være og nu er du ikke nervøs længere’. Det fastholder os i tanken om at når vi ser en udfordring eller et problem, så er det nok bedst at undgå det.

Når jeg bygger videre på citatet af Descartes er det fordi jeg tror vi kunne have godt af at tænke lidt mindre og være lidt mere til stede i det vi gør. I stedet for at bekymre os om alle de ting der måske kunne ske og forsøge at løse problemer der ikke findes endnu, kunne vi se på den situation vi står i som vi ville se på en solnedgang. Lad os nyde det vi er i gang med og være til stede. Lad tankerne være tanker og virkeligheden være virkelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *