Jeg ser at du er træt

Jeg ser at du er træt

For noget tid siden faldt jeg over en sang i højskolesangbogen. Den er oprindeligt norsk, skrevet af en præst ved navn Bjørn Eidsvåg. Jeg stoppede ved den med det samme, fordi den ramte noget i mig som jeg ofte oplever i mit arbejde. Sangen hedder ’Jeg ser at du er træt’

Jeg ser at du er træt
men jeg kan ikke gå
alle skridtene for dig
du må gå dem selv
men jeg vil gå dem med dig
jeg vil gå dem med dig

Jeg ser du har det hårdt
men jeg kan ikke græde
alle tårerne for dig
du må græde dem selv
men jeg vil græde med dig
jeg vil græde med dig

Jeg ser du vil gi’ op
men jeg kan ikke leve
livet for dig
du må leve det selv
men jeg vil leve med dig
jeg vil leve med dig

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har siddet overfor en klient og ønsket at jeg kunne fjerne deres smerte, bekymring og problemer. Det kan jeg bare ikke. Som mange andre kan jeg godt falde i, gå i fikse-mode og begynde at forsøge at løse deres problemer. Men det kan jeg ikke. Og ofte er det faktisk heller ikke det mine klienter har brug for. De har brug for at blive mødt med forståelse og anerkendelse, at nogen siger ’det forstår jeg godt’.

I livet møder vi problemer der ikke kan løses, vi møder smerte der ikke kan lindres, og når vi møder det har vi ikke brug for løsninger, vi har brug for at nogen vil være i det sammen med os. Derfor giver det os også en masse at opleve smerte, modgang og problemer der ikke kan løses, for når vores ven, kæreste, ægtefælle, barn kommer til os og har det svært så kan vi oprigtigt sige til dem ’Det forstår jeg godt. Jeg ved hvordan du har det’. Vi kan vise dem at det ikke er farligt eller forkert at have det svært, men at modgang er en del af livet som vi alle oplever, og at de ikke behøver være alene i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *